Heerlijk Buiten

Midden-Delfland

Kies uw onderwerp
Kunst en Cultuur
Even eruit
Outdoor en Sport
In en om het water
Op pad in de natuur
Voor kinderen
Ondernemers

Tussen Delft, Schiedam, Vlaardingen en de kassen van het Westland ligt een van de oudste poldergebieden van Zuid-Holland. Gelukkig is het in de zestiger jaren aangewezen tot groene bufferzone en kon Midden-Delfland als natuur- en recreatiegebied volop worden ontwikkeld.

Het is een mengeling van oer-Hollandse dorpjes, uitgestrekte weilanden en rustige natuurgebieden. In Midden-Delfland is voor iedere recreant iets te vinden: zoals kunst, waterpret, een mountainbikeparcours en stilte. Veerpontjes zorgen voor een afwisselende beleving op het water. Lees verhalen over de oudste boerderijen en monumenten een geschiedenis die soms nog steeds te bewonderen is. Het onbemande bezoekerscentrum is een van de vele vertrekpunten. Boerenpaden zijn bewegwijzerde wandelroutes langs de boer of boerin zoals Boerenpad Duifpolder. 

Via twitter kun je @boswachter Lieke volgen en in haar blogs vertelt ze over de verschillende natuur- en recreatiegebieden. Bekijk de gebieden alvast hieronder en kom het spontaa zelf beleven of kies een route of boerenpad uit.