Heerlijk Buiten

Fietsoplaadpunten en fietscafe's

Zuid-Holland telt tientallen fietscafés. Dit zijn bestaande, fietsvriendelijke horecagelegenheden, die door het aanbieden van fietsvoorzieningen het predicaat ‘Fietscafé' krijgen.

Oplaadpunt voor elektrische fietsen
Voorzieningen > Eigenaar fietscafe met schild // fietscafe' met schild.jpg (169 K)De fietscafés beschikken over meerdere oplaadpunten voor elektrische fietsen. Ook is er gelegenheid voor het plakken van een lekke band, het vullen van een bidon en de aanschaf van een fietskaart. En natuurlijk kan de fietser er ook iets eten en drinken.

Dichtbij fietsknooppunt
De fietscafés liggen altijd vlak bij een fietsknooppunt, zodat ze als startpunt of pauzeplek voor een fietstocht kunnen dienen. In Zuid-Holland zijn de fietscafés herkenbaar door het bordje aan de buitenwand "Fietscafé Zuid-Holland".  

Meer informatie
Wil je weten waar de fietscafés te vinden zijn? Bekijk ze in de brochure Meer dan fietsen in Zuid-Holland met 20 fietsroutes, 75 fietscafés, 22 TOP’s en tips onderweg. Of kijk bij Ideeën voor activiteiten en vink de fietscafés aan onder de kaart.

Ben je ondernemer en wil jij het volgende fietscafé zijn? Download dan de factsheet Fietscafés met het aanmeldformulier. 

Voorzieningen > Fietscafe Midden-Delfland // midden delfland fietscafe.jpg (96 K)