Heerlijk Buiten

foto

Onze natuur- en recreatieschappen

In Zuid-Holland liggen 6 natuur- en recreatieschappen. Klik op een schap voor meer informatie over het bestuur, over de projecten die op stapel staan, over vergunningen en huisregels. 

 • Rottemeren

  Het eeuwenoude riviertje De Rotte vormt de ruggengraat van het Rottemerengebied, waar je als actieve outdoorrecreant alles vindt. Niet alleen watersporters, maar ook skieërs kunnen er het hele jaar terecht. Na alle inspanningen rust je lekker uit op één van de vele strandjes of in de gezellige jachthavens.

  Lees meer
 • Midden-Delfland

  Tussen Delft, Schiedam, Vlaardingen en de kassen van het Westland ligt een van de oudste poldergebieden van Zuid-Holland. Het is een mengeling van oer-Hollandse dorpjes, uitgestrekte weilanden en rustige natuurgebieden.

  Lees meer
 • Voorne-Putten

  Voorne-Putten is rijk aan verschillende landschappen. Langs de kust ligt één van de mooiste natuurgebieden van Europa. Landinwaarts proef je de historie van Nederland bij een bezoek aan de vestingwerken van Brielle. Voor duikers is dit gebied een paradijs.

  Lees meer
 • IJsselmonde

  In de Maasdelta ligt het eiland IJsselmonde. Een streek omsloten door de Nieuwe en Oude Maas en de Noord. Je vindt er polderlandschappen met sloten, eeuwenoude boerderijen en landweggetjes. Bezienswaardigheden en natuurschoon wisselen elkaar af.

 • Groenalliantie

  Het werkgebied van Groenalliantie Midden-Holland bevindt zich in de Krimpenerwaard en om de Reeuwijkse Plassen. De natuurliefhebber komt ruimschoots aan zijn trekken. In het veenweidelandschap kun je genieten van rust en ruimte. Op de veenriviertjes maak je prachtige kanotochten.

  Lees meer
 • Zuidwestelijke Delta

  Het werkgebied van het natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta bevindt zich in de Grevelingen en het Haringvliet. Het is zeer in trek bij watersporters. Tegelijk is het een eldorado voor broed- en kustvogels en er komen veel bijzondere planten voor.

  Lees meer