Rolgordijnen: praktisch en betaalbaar

Rolgordijnen zijn praktisch en betaalbaar. Ze zijn geschikt voor elke kamer in huis. Voor de slaapkamer zijn verduisterende rolgordijnen ideaal.

Rolgordijnen: praktisch en betaalbaar

Rolgordijnen zijn populair, omdat ze heel praktisch zijn en voor alle ruimtes in het huis geschikt zijn. Ze zijn verkrijgbaar in heel veel kleuren en dessins en zijn eenvoudig te monteren. Door de verschillende materialen is er een rolgordijn voor elke kamer en voor elke lichtsituatie. Ook zijn geschikt voor heel veel soorten ramen, zoals draai- en kiepramen. Rolgordijnen zijn eenvoudig schoon te maken en lukt het niet om ze schoon te krijgen? Dan kun je eenvoudig een nieuw rolgordijn kopen, want ze zijn ook nog heel
betaalbaar. Werkt het mechaniek nog goed? Je kunt ook losse stof kopen om je rolgordijnen weer netjes en als nieuw te krijgen.

Rolgordijnen voor elke ruimte in huis

Rolgordijnen zijn geschikt voor elk raam en voor elke ruimte in huis. Door de drie verschillende materialen: transparant, semi-transparant en verduisterend is er voor elke situatie een geschikt rolgordijn. Voor de slaapkamer is een rolgordijn verduisterend de ideale oplossing. Samen met overgordijnen weet je zeker dat je slaapkamer helemaal lichtdicht is. Ideaal om op elk moment van de dag goed te kunnen slapen. Ook voor de kinderkamer zijn ze heel geschikt, want kinderen moeten soms slapen op een
moment dat het nog licht is. Dat het rolgordijn verduisterend is, betekent niet dat het zwart van kleur moet zijn. Integendeel, ook verduisterende rolgordijnen zijn er in diverse kleuren. Wanneer je ze op maat laat maken, weet je zeker dat ze goed passen en perfect lichtdicht worden. Ook wordt het monteren daar een stuk eenvoudiger van, omdat ze precies in het raam passen.

Rolgordijnen schoonmaken

Rolgordijnen lijken op het eerste gezicht moeilijk schoon te maken, maar dat valt reuze mee. Het is natuurlijk afhankelijk van het materiaal, want rolgordijnen kunnen van katoen, linnen of polyester zijn. Het eenvoudigst schoon te maken zijn de polyester rolgordijnen. Dit materiaal wordt tegenwoordig ook het meest gebruikt. Wanneer een rolgordijn alleen stoffig is, is schoonmaken met een droge doek genoeg. Zitten er vlekken in of is het rolgordijn vettig geworden, dan kan schoonmaken met een vochtige doek of spons genoeg zijn. Is het vuil hardnekkiger, dan biedt baking soda als schoonmaakmiddel misschien de oplossing. Even laten intrekken en afsponsen en vaak zijn vlekken dan verdwenen. Lukt het niet, dan kun je nog overwegen je rolgordijn naar de stomerij te brengen. Is het rolgordijn al een aantal jaren oud, dan kun je er ook voor kiezen losse, nieuwe stof te kopen. Wanneer de rest van het gordijn nog goed is, is dat de goedkoopste oplossing.