Heerlijk Buiten

Wandelknooppunten

Rhoonse en Carnisse griendenAl wandelend kun je genieten van karakteristieke polderlandschappen, koeien in de wei, historische stadjes en het uitzicht over rivieren en plassen in Zuid-Holland. 

Hoe werkt het?
Je bepaalt zelf een korte of lange wandelroute van knooppunt naar knooppunt. Op informatiepanelen in de recreatiegebieden staat een kaart met de knooppunten. Bordjes en stickers op de route wijzen je vervolgens de weg. De route gaat waar mogelijk over half- en onverharde paden.

Kies een van de wandelkaarten in Zuid-Holland:

Veel wandelplezier!


Bordje weg? 
Ontbreekt ergens een knooppuntbordje? Laat het ons weten via meldpuntwandelen en kies voor de optie wandelnetwerk. 

Onderstaande netwerken sluiten aan op ons wandelnetwerk maar zijn van derden: Wandelnetwerk Bollenstreek *), Wandelnetwerk Duin, Horst en Weide *), Wandelroutenetwerk Drechtsteden *), Goeree-Overflakkee *), Wandelroutenetwerk Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude*) www.boerenlandwandelen.nl en Wandelroutenetwerk Alblasserwaard-Vijfheerenlanden*) www.wandelenindepolder.nl 

In Zuid-Holland wordt hard gewerkt aan de aanleg van een aantal nieuwe wandelroutenetwerken. Deze zijn in voorbereiding:

                                                                                                           Knooppuntpaal

  • Door Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde en Groenalliantie Midden-Holland wordt gewerkt aan een wandelroutenetwerk door Rotterdam-Zuid/Hoogvliet/Pernis en aan het wandelroutenetwerk Zuidplas.
  • Daarnaast worden binnen het wandelroutenetwerk IJsselmonde-Oost nieuwe wandelverbindingen gerealiseerd door de nieuwe natuur- en recreatiegebieden Waalbos, Crezéepolder, Hooge Nesse en Zuidpolder Barendrecht.
    Alle wandelroutenetwerken- en verbindingen worden deze zomer 2017 gerealiseerd.

  • Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard werkt aan een wandelroutenetwerk in hun regio, dat najaar 2017 klaar zal zijn*)

*) Het sterretje achter de naam van het netwerk geeft aan dat dit niet van de recreatieschappen is en we hier geen beheer aan plegen.