Zuid Holland – Land van molens

Zuid-Holland wordt ook wel ‘Molenland’ genoemd. Met maar liefst 224 molens is het de grootste molenprovincie van het land. Deze zijn allemaal terug te vinden in Kinderdijk. Naast de vele molens is er ook nog tal van andere leuke attracties, musea en monumenten te vinden. Zoals attractiepark Duinrell, museum Corpus, vogelpark Avifauna, Sea Life in Scheveningen en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Daarnaast kunnen er ook nog heerlijke strandwandelingen gemaakt worden en kan er worden gefietst door vele verschillende natuurgebieden.

Zuid-Holland heeft een klimaat dat voor een groot deel beïnvloed wordt door de Noordzee. Net als Noord-Holland heeft het een redelijk zonnig voorjaar. Over het gehele jaar gezien is het wel een van de natste provincies. In het Groene Hart valt gemiddeld zo’n 925 mm neerslag per jaar, alleen de Veluwe is natter. Het grootste deel van de neerslag valt in de herfst.
Nederland
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
Weeronline zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.